Windows 7 wachtwoord vergeten

Het volgende artikel is bedoeld voor mensen die het aanmeld wachtwoord van hun Windows 7 computer kwijt of vergeten zijn. Niet om ongevraagd toegang tot iemands computer systeem te verkrijgen.

Het gebeurt iedereen wel eens een keer, je bent het wachtwoord vergeten van je Windows 7 computer en kan niet meer inloggen. O jee wat nu…Alles weer opnieuw installeren? Ben ik al mijn foto’s kwijt? Nee hoor, als het aan de Windows 7 helpdesk ligt niet. Het is namelijk mogelijk om met behulp van speciale software en een beetje moeite, je inlogwachtwoord te achterhalen. Nu is het in Windows XP niet zo heel erg moeilijk om vergeten wachtwoorden te achterhalen. In Windows 7 zou dit met alle veiligheden moeilijker moeten gaan zou je denken, maar niets is minder waar. Met de Ophcrack LiveCD is het over het algemeen mogelijk, om uw vergeten wachtwoord te recoveren, en weer toegang tot uw computer te krijgen. Het is even werk om de Live CD te maken, maar de kans op succes is daarna groot.

 

Recovery Software

Er is verschillende software op het Internet te vinden die het wachtwoord om in te loggen op uw account terug kunnen halen, of zelfs compleet kunnen verwijderen. We hebben er een aantal geprobeerd, maar de gene die er met vlag en wimpel boven uitsteekt is de software van Ophcrack. Met deze password recovery tool is het wonderbaarlijk simpel om uw wachtwoord te achterhalen. Of het nu gaat om een wachtwoord van een administrator account of om een wachtwoord van een standaard gebruikersaccount zonder machtigingen, u heeft een goede kans uw Windows 7 wachtwoord weer terug te “vinden”

 

 

Downloaden en Image maken?

De wachtwoord tool werkt via een zogenaamde Live CD. Om deze CD te maken zult u eerst een andere computer moeten vinden met Internet verbinding. Met deze computer zult u als eerste de software moeten gaan downloaden, om het vervolgens te branden als image op een CD. Dit klinkt ingewikkeld, maar het is goed te doen met onderstaande tutorial. Voor de eerste actie, het downloaden van de software, moet u op de site van Ophcrack zijn.  

Downloaden van de LiveCD                     pijl-naar-links

Hier kiest u ervoor om (via de bovenstaande link) de ophcrack-win32-installer te downloaden. De live CD werkt prima op zowel Windows Vista als op Windows 7. Dus bent u uw wachtwoord in Windows 7 kwijt, dan kunt u gerust gebruik maken van de Ophcrack LiveCD.

 keyDe download van het bestand begint. Houd er rekening mee, dat het een redelijk groot betand is, zo rond de 500 MB. En dus enige tijd in beslag kan nemen, afhankelijk van wat voor Internet verbinding u heeft. Sla het ISO bestand op in uw downloadmap, of op een bekende plaats, zodat u er straks eenvoudig bij kunt komen als u het bestand op een CD of DVD gaat branden.

Zoals eerder aangegeven bestaat uw download uit een ISO bestand. Een enkel bestand waarin u al de benodigheden vindt om uw Windows 7 wachtwoord terug te halen. In het ISO bestand bevindt zich o.a. een mini Linux besturingsysteem, de software van Ophcrack, en diverse andere bestanden om uw wachtwoord te herstellen. Het klinkt allemaal erg ingewikkeld maar wees gerust, dat is het in totaal niet. De CD/DVD zal zometeen geheel geautomatiseerd zijn werk doen. Absoluut geen Linux ervaring nodig.

 

Het branden van de CD

Als de download gelukt is, en het bestand staat op uw harde schijf, gaan we vervolgens over op het branden van de software. Het branden van een ISO file gaat net even iets anders als het branden van bij voorbeeld een VOB file met Nero. Het is mogelijk om ISO bestanden te branden met Nero maar wij gaan het doen met ImgBurner. Deze software is speciaal ontworpen om ISO bestanden op een eenvoudige manier te branden. In de volgende tutorial kunt u het programma downloaden en snel leren om de image die u net gedownload heeft te branden op een CD of DVD

 

Gebruik van de Ophcrack LiveCD

Het branden is gelukt en nu kunnen we een poging gaan wagen het wachtwoord te achterhalen. We kunnen hiernamelijk al achter de rug. U stopt de liveCD in de DVD speler en start de computer vervolgens opnieuw op. Het enige wat nu nog mis zou kunnen gaan is dat de computer niet is ingesteld om van CD of DVD op te starten. Mocht dit (nadat u geprobeerd heeft vanaf de CD op te starten) het geval zijn, dan kunt u leren de computer vanaf CD op te starten via onderstaande link: 

Computer vanaf CD of DVD opstarten

 

Gaat alles naar wens, dan zult u  zult welgeteld een keer op de enter toets moeten drukken. Dit om de poging uw wachtwoord te achterhalen te starten. Dit doet u in het beginscherm waar u kunt kiezen voor drie mogelijkheden. Standaard staat hij op de juiste optie. De Ophcrack Graphic Mode dus —> Enter en de software zal starten. Het programma zal met behulp van een woordenboekaanval uw wachtwoord proberen te achterhalen.

 

Lukt deze manier niet, kan u steeds in ophcrack naar deze computer gaan. U kan dan een nieuw administrator account aanmaken. zoek naar de map system32, eens in deze map klikt u met de rechter muisknop op utilman.exe en hernoem deze naar utilman.oud. Vervolgens maak je in dezelfde map een kopie van cmd.exe en noem deze utilman.exe, het originele cmd.exe bestand laat je dus ongemoeid.

Herstart de computer, zodra het aanmeldingsvenster verschijnt drukt u Windows-toest+U in en er verschijnt een cmd venster waar u de volgende commando’s ingeeft.

net user root passwd /add

net localgroup administrators root /add

Hiermee creëer je een nieuw administrator  account ‘root’ met als paswoord ‘passwd’

Herstart je computer tot u op het aanmeldingsvenster kan inloggen bij root, eens ingelogd kan u via het configuratiescherm onder gebruikersaccount het wachtwoord van uw account verwijderen of aanpassen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *