Windows Tutorials

Windows 8

De Start-knop is terug op het bureaublad, tik of klik er op om naar het Startscherm te gaan. Je kunt nu na het aanmelden rechtstreeks naar het bureaublad gaan en je kunt dezelfde achtergrond voor zowel het bureaublad als het Startscherm gebruiken. Je kunt ook rechtstreeks naar de nieuwe Apps-weergave gaan.

In één keer overal zoeken

Slim zoeken met Bing zorgt dat je met één zoekopdracht zowel resultaten van het web als van je pc (instellingen, bestanden en apps) te zien krijgt. Tik of klik op de zoekresultaten en je kunt direct aan de slag. Zo kun je direct naar een muzieknummer luisteren, een vriend bellen, een app openen of naar je favoriete site gaan. Zoek en klik of tik. (In sommige regio’s zijn een aantal functies niet beschikbaar.)

Meer tegelijkertijd doen

Chatten onder het gamen, winkelen en een video bekijken of werken en naar muziek luisteren, het kan allemaal tegelijk. Afhankelijk van je schermgrootte kun je nu maximaal vier apps tegelijkertijd op je scherm afbeelden.

Download meer apps

In de opnieuw vormgegeven Windows Store vind je apps die alleen voor Windows 8.1 zijn gemaakt. Ook vind je er populaire nieuwe apps en apps die voor jou persoonlijk zijn aanbevolen. In deze update zijn bovendien een paar fantastische nieuwe apps opgenomen, zoals Leeslijst en Eten en drinken. En je kunt nu je apps op al je tablets en pc’s met Windows 8.1 installeren.

Volg je smaak

Op het Startscherm kun je het formaat van de tegels wijzigen en je eigen kleuren en een bewegende achtergrond kiezen. Op je vergrendelingsscherm kun je een diavoorstelling afspelen of een foto maken, zonder eerst je pc te moeten ontgrendelen.

Snel afsluiten

Op een aantal apparaten wordt nu rechtsboven op je Startscherm een Aan/uit-knop afgebeeld, zodat je eenvoudiger, en sneller, kunt afsluiten (niet alle pc’s hebben deze knop). Naast de Aan/uit-knop wordt de knop Zoeken ook op je Startscherm afgebeeld.

Altijd je bestanden bij de hand

Zet je documenten, foto’s en overige bestanden op OneDrive en open ze vanaf elk ander apparaat. Hiermee heb je ook altijd een back-up van je bestanden als er iets met je pc gebeurt.

Sneller surfen

Internet Explorer 11 laadt sites sneller, beeldt sites naast elkaar af op een volledig scherm en toont realtime informatie van je favoriete sites op het Startscherm.

Neem een rondleiding

Bekijk op deze video een aantal functies van Windows 8.1 en ontdek hoe je de beste touchscreen-apps en bureaubladproducten gebruikt.

Meer over Windows 8.1-functies

Nieuwe tablets en pc’s

Kies je eigen formaat, kleur, prijs en stijl. Met zoveel keus vind je er altijd een die bij je past.

De nieuwe tablets zijn veelzijdig en stijlvol, supersnel en ultralicht. Laptops en 2-in-1 pc’s met toetsenbord-dock bieden je snelheid, vermogen en mobiliteit. De all-in-one pc’s en desktop-pc’s hebben grotere schermen waarop je eenvoudig kunt werken en ontspannen.

Tips

Ontdek het gemak van een Windows 8.1-pc. Tik, klik en zoom alsof je nooit anders hebt gedaan, en als je even iets niet weet, zijn er altijd onze video’s en handleidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *