Linken binnen een pagina (wordpress)

Een anker maken in wordpress

Soms wil je op een pagina een link maken die ervoor zorgt dat het scherm naar een ander thumb het ankerpunt in de tekst op diezelfde pagina scrollt. Dit heet een “anker link” of “anchor link”. WordPress heeft hiervoor geen standaard functie. Je kan dit in de HTML code gemakkelijk bijplaatsen.
Vb. u hebt een artikel dat is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken, dan kan u met behulp van een anker een hoofdstuk laten overslaan door de bezoeker dmv een anker door te sturen naar het volgende hoofdstuk. U gaat naar het stuk tekst waar u wil dat deze bezoeker naartoe kan, in dit geval wil ik dat de bezoeker (als hij dit wenst) naar hoofdstuk4 kan gaan. Hiervoor gaat u eerst naar de plaats in de HTML code waar u naartoe wil. Hoofdstuk 4 in dit geval.

<img class=”size-full wp-image-756 alignnone” src=”https://bitfix.be/wp-content/uploads/2016/04/df-Th.jpg” alt=”df -Th” width=”636″ height=”203″ />

<a name=”ext4″></a> deze regel is de anker, u geeft deze een naam naar keuze

<h4>4.1.2 Ext4 Mounten, met deze gaat het artikel verder.</h4>

&nbsp;

Zoals u ziet heb ik het anker boven de titel plaatst.

Als u nu wil door linken binnen de pagina naar hoofdstuk 4, gaat u binnen de HTML code naar de plaats die u wil door linken.

Dit wil zeggen dat u een NTFS geformatteerde schijf kan mounten op het linux systeem. Hier wordt getoond hoe u een NTFS geformatteerde HDD op het linux OS mount, het is in dit geval niet aangeraden. Dit omdat u later in de problemen gaat komen met de rechten. U kan dit overslaan en verder gaan naar stap <a href=”#ext4″>4.2.1 ext4 mounten</a>

In het voorbeeld wil ik dat bezoekers eens gewenst, deze stap kunnen overslaan, deze bezoekers gaan rechtstreeks naar hoofdstuk4.

anker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *