Linux Tutorials

Als je Windows beu bent, is overstappen naar Linux een goed alternatief. Dit open-source-besturingssysteem kan door iedere ontwikkelaar aangepast worden om het te perfectioneren. Dat betekent dat er inmiddels honderden verschillende Linux-distributies zijn, die allemaal hun sterke en zwakke punten hebben. Wij zetten onze favoriete versies eens bij elkaar.

1. Ubuntu

Een gouwe ouwe, en de distributie waar de meeste Linux-gebruikers ooit mee begonnen, omdat Ubuntu makkelijk te installeren en te bedienen valt. XKCD noemde Ubuntu ooit gekscherend Windows Vista met een paar custom themes, maar dat doet het besturingssysteem te weinig eer aan. Ubuntu is simpelweg één van de makkelijkst te gebruiken Linux-distro’s, waarbij je als gebruiker ook programma’s kunt installeren zonder je hele computer overhoop te gooien. Zo komt Ubuntu met een Software Center’, een soort App Store waar programma’s met één druk op de knop te installeren zijn. Ubuntu is daarnaast nog steeds te configureren via de command line, waardoor het het perfecte besturingssysteem is voor iedereen die zich in Linux wil verdiepen zonder nachten wakker te blijven om het wifi aan de gang te krijgen. Je kunt Ubuntu hier downloaden.

2. Open SuSe

wide

Het openSUSE project is een wereldwijde inspanning die het gebruik van Linux overal promoot. openSUSE creëert één van ’s werelds beste Linux distributies. Samenwerkend in een open, transparante en vriendelijke manier als deel van de wereldwijde vrije en opensource software gemeenschap. Het project wordt gecontroleerd door de gemeenschap en vertrouwt op bijdragen van individuën, werkend als testers, schrijvers, vertalers, bruikbaarheidsexperts, artiesten en ambassadeurs of ontwikkelaars. Het project omvat een wijde waaier van technologie, mensen met verschillende niveaus van expertise, die verschillende talen spreken en een verschillende culturele achtergrond hebben. Wil je kennis maken de het enige Europese linux-distro dan kan je deze hier downloaden.

Have a lot of fun

 3. Zorin OS

Benieuwd naar Linux, maar bang voor de grote verandering die een overstap vanaf Windows met zich meebrengt? Dan is Zorin een goede kandidaat. Deze Linux-distributie is namelijk opgebouwd met precies hetzelfde uiterlijk als Windows 7, waardoor nieuwe gebruikers het besturingssysteem makkelijk kunnen gebruiken. Standaard wordt het OS ook geleverd met de meeste programma’s die Windows ook heeft, en voor de nostalgische gebruikers onder ons is het zelfs mogelijk om het Windows XP-thema te implementeren. Klik hier om Zorin OS te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *