XBMC Raspberry Pi

Header openelec RPI

1. Inleiding

De Raspberry Pi is een op ARM gebaseerde structuur, deze kleine en zeer betaalbare computer is gemaakt in de UK en vooral bedoeld voor educatieve en hobbyistische doeleinden. Het is perfect mogelijk deze energiezuinige RPI 24/24u te laten draaien, hier denken we dan aan een server of multimedia.

De ARM-architectuur is een zeer succesvolle processorarcitectuur bedacht door de Britse computerfabrikant Acorn Computers Ltd rond 1984.  De naam ARM staat voor Acorn RISC Machine, waarbij RISC een afkorting is van Reduced Instruction Set Computer. De eerste implementatie van de instructieset in silicium, het ARM1-prototype, werd in 1985 ontwikkeld en functioneerde, tot Acorns verbazing, vrijwel feilloos. Haar ARM-processoren werden aanvankelijk als losse upgrades verkocht voor Acorns eigen BBC Micro-computers, maar vormden in 1987 de basis van Acorns nieuwe generatie Archimedes-computers. Sinds 1991 wordt de ARM-instructieset beheerd en verder ontwikkeld door ARM Holdings. Vandaag de dag wordt de ARM-instructieset door vele fabrikanten in licentie genomen, waarna zij vervolgens de chips produceren en in miljoenen (voornamelijk mobiele) apparaten verwerken.


De Raspberry Pi ondersteund full hd 1080p, ondersteund de meeste codecs en heeft een vrij gebruiksvriendelijke user interface

2. Benodigheden voor een installatie via een Windows computer

2.1: Windisk32

  • Dit programma is ontworpen om image te schrijven naar een verwisselbaar medium.

2.2: Image downloaden

Windiwsk 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *