USB-stick beveiligen

Bij het verlies van een USB-stick kan het uiteraard zijn dat stres gevoelens de kop opsteken, dit omdat De USB-stick in dit geval niet beveiligd is en gevoelige informatie op straat liggen. Om in de toekomst niet voor deze verassing te komen staan kan u met behulp van wat software alsnog uw USB-stick beveiligen. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat gevoelige data in de verkeerde handen vallen.

Granite Portable is een eenvoudige toepassing om uw USB-drives te beschermen tegen onverwachte veranderingen of wijzigingen door derden. Graniet Portable is zo makkelijk te gebruiken dat zelfs een leek de beveiliging van een USB-stick op punt kan stellen door de eenvoudige interface van het programma.

Voor toegang tot een bepaalde map, moet u een gebruikersnaam en wachtwoord ingeven. Dit is door u ingesteld tijdens de configuratie.

Granite Portable is ook in staat uw toestel te beschermen tegen virussen, zodat je nooit belangrijke gegevens zal verliezen. Deze stand-alone versie van Granite portable kan draaien op elke computer zonder installatie.

Plaats een te beveiligen USB-stick in uw computer en formateer deze, open de verkenner ga naar deze PC. Zoek de juiste schijfletter van de USB-stick. Rechter muisklik op de USB-stick en formateer deze als NTFS.

Granite portable kan u downloaden op: http://www.softpedia.com/get/Security/Security-Related/Granite-Portable.shtml

Na het downloaden pakt u het bestand uit en kopieert u deze bestanden naar de USB-stick.

 

 

 

 

 

 Open de USB-stick en selecteer het Granite portable launcher bestand. Er zal u gevraagd worden om een gebruikersnaam en wachtwoord, u vult naar eigen wens de nodige gegevens in.

U vinkt onderaan de gebruikersvoorwaarden en sta de computer toe dat deze het wachtwoord mag resetten in het geval u het niet meer weet aan.

Als u de USB-stick opent zal u onder de map Document een map Vault zien staan, alle gegevens die in deze map worden opgeslagen zullen beveilig zijn met het door u opgeven gebruikersnaam en wachtwoord.

Recht onderaan uw scherm zal u een schild zien staan met een grote G, als u erop klikt zal er een configuratiescherm tevoorschijn komen, als u de vault terug wil sluiten klikt u op het rode kruisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *