Uitschakelen / inschakelen UAC in Windows 10

User Account Control, of UAC is een deel van het Windows system policy beleid. Dit wil zeggen dat standaard de nodige beperkingen opgelegd worden, deze veiligheidsregel moet voorkomen dat Windows besmet raakt met ongewenste, mogelijke schadelijke software.

Voor vele kan het ook een ergernis betekenen, het UAC onderbreekt namelijk met elke systeemwijziging de werkzaamheden door een pop-up te tonen die u telkens vraagt om toestemming.    


 

 

Er zijn 2 manieren om het UAC uit te schakelen.

De eerste optie is via het configuratiescherm.

U opent het configuratiescherm door met de rechtermuisknop links onderaan het scherm op het Windows logo te klikken, er verschijnt een menu waaruit u configuratiescherm kan aanklikken. U kan ook gebruik maken van de sneltoets WIN+R en daar dan control te typen, de output blijft hetzelfde.

 

 

 

 

 

 
In het configuratiescherm opent  u gebruiker accounts,  daaronder opent u instellingen voor gebruikersaccountbeheer wijzigen.

Als u dit geopend hebt kan u met de schuifregelaar op nooit een melding weergeven zetten.

 

Het uitschakelen van Gebruikersaccountbeheer geniet overigens niet de voorkeur aangezien dit ten koste gaat van de veiligheid.

 

De 2e optie is via het register:

 

Klik op Win+R en typ regedit

Navigeer naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\

Windows\CurrentVersion\Policies\System

Als u deze sleutel niet hebt moet u de creëren, normaal zou dit er toch moeten staan.

In het rechter gedeelte klikt u rechts op EnableLUA en veranderd de waarde 1 naar 0, eens dit gebeurd is moet u de computer herstarten.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *